Pärlfiskaren

”Den som äger ögonstenen behöver aldrig mer längta, allt man någonsin önskat uppfylls. Den som finner ögonstenen, får ögonstenens välsignelse. Liksom förbannelsen är vår i den stunden vi bestämmer oss för att leta.”
.
Miranda är en av de allra bästa pärlfiskarna i landet. Trots att hon bara har en arm lyckas hon plocka både fler och vackrare pärlor än någon annan. När drottningens röda plakat sätts upp på torget vet Miranda att det är dags. Hon ska lyckas med det som ingen klarat av, hon ska hitta ögonstenen. Men så kommer Syrsa i hennes väg. Syrsa som är så liten, pladdrar hela tiden och aldrig kan vara still. Hur ska Miranda nu kunna klara sitt uppdrag? Tillsammans ger de sig av på en farofylld färd i jakten på det alla drömmer om.
.
I en sagovärld bland hav och skog får vi ta del av nya dofter, smaker och ljud vi inte visste fanns. Karin Erlandssons ”Pärlfiskaren” är en alldeles enastående berättelse om längtan och vad den gör med oss.
.
Boken blev mycket välförtjänt vinnare av den finska barnbokstävlingen ”Berättelsen är bäst!”.
.
Sätt ”Pärlfiskaren” i händerna på en 9-12-åring i din närhet eller högläs tillsammans, det här äventyret vill ingen vara utan!

Lämna gärna en kommentar!