Sagoyoga

”Plötsligt brakar det till och en stor och ståtlig elefant kommer gående! Den har en lång snabel som den andas in och ut med. Vill du också prova att elefantandas?”
.
Har du provat på yoga? Själv eller tillsammans med barn? ”SagoYOGA” av Filippa Odevall och Karin Lundström tar oss med på djungeläventyr, luftballongfärd och bondgårdsbesök. Här får vi härma olika djur, vaja som palmer och stå stadigt som träd. Varje saga blandar lite berättelsetext med instruktioner i ord och bild för de olika övningarna. Delar av berättelserna bjuder in till olika yogapositioner medan andra handlar om avslappningsövningar.
.
Det här är en mycket genomtänkt, pedagogisk och fint illustrerad bok som skapar rörelseglädje för såväl stora som små. Perfekt att kunna blanda läsning med rörelse och avslappning! Både Filippa och Karin är vana yogautövare och Filippa jobbar även med @skolyoga ute på skolorna.
.
Vi har glatt yogat hela familjen tillsammans och även gett en bok till förskolan för att de ska kunna yoga med barngruppen. Rolig aktivitet att göra tillsammans oavsett tidigare yogavana. Alla mår bra av att sträcka ut sig och slappna av lite då och då! Roligast? Att ligga som ödlor och sola på stenarna!
.
Rekommenderas varmt för såväl familjer som till förskolor och verksamhet i lågstadieklasser och fritidshem.

Lämna gärna en kommentar!