Simskolan

Nytt tema!
Vi drar igång ett nytt tema och kommer de närmsta dagarna att tipsa om lättlästa böcker för lite olika nivåer och åldrar.

Eftersom barn börjar läsa vid så olika åldrar kan det vara knepigt att ge åldersförslag för dessa böcker. Man får gå lite på känsla kring vilka ämnen som passar barnet och välja böcker och nivå därefter.

Först ut är ”Simskolan” av Helena Bross och Kadri Ilves. Boken ingår i serien ”Solgatan 1” om Axel och Omar som är kompisar och bor i samma hus. Böckerna tar upp vardagliga händelser och små äventyr typiska för lågstadiet.

Den här boken var en av de allra första vår äldsta läste på egen hand. Hon var då fyra år och för de som knäcker läskoden så pass tidigt kan det ibland vara knepigt att hitta berättelser som de kan relatera till. Därför passade just ”Simskolan” extra bra för oss. Boken ingår i Bonnier Carlsens ”extra lätt att läsa-serie” där varje bok är skriven med versaler (stora boktstäver) och endast har 1-2 korta meningar per sida. Denna typ av böcker passar utmärkt precis i början och de flesta kan så småningom gå vidare till att läsa ”vanlig” text.

Lämna gärna en kommentar!