Mitt barn äter allt… men det är såklart inte sant

Föräldratips!

”Hur gick det egentligen till när vi bestämde oss för att barn uteslutande älskar pannkakor, korv med pommes frites och hamburgare? Var slöts den pakten? Och vilka superskurkar satt runt bordet?”

För ett par år sedan läste jag en mycket intressant artikel i tidningen ”Hunger”. Journalisten Christian Daun hade blivit pappa och upptäckte hur det var ställt med synen på barnmat.

Nu har Christian slagit sig ihop med kocken Niklas Ekstedt och tillsammans har de skapat ”Mitt barn äter allt… men det är såklart inte sant”. Boken är en kokbok och reportagebok i ett där intressanta fakta och reflektioner kring synen på barnmat och stereotypa barnmenyer varvas med tips på hur man kan smakträna sina barn och recept som enkelt kan varieras för att passa hela familjen.

Vi har provlagat ett gäng av recepten och hittills är smördegsöverbakad fisk favoriten i familjen tätt följd av linssoppan med vinägerchili. Recepten har stor variation vad gäller ingredienser och samtliga har förslag på hur man kan lägga till såser/röror och andra tillbehör med t.ex. chili eller andra kryddor om man som vuxen vill ha mer smak än vad grundreceptet erbjuder.

Rekommenderas varmt till er som tror att loppet är kört vad gäller era barns preferenser och gett upp hoppet om att få äta en familjemiddag som faktiskt smakar något.

Lämna gärna en kommentar!