Små stunder med systrarna von Sydow

Inte någon barnbok idag men däremot ett tips som nog passar de flesta, med eller utan barn.

”Små stunder med systrarna von Sydow” är Ebba och Amy von Sydows senaste bok där de bjuder på recept och tips kring fika, frukost och mellanmål. Grundidén är att få till det där smarriga mellanmålet eller fikat samtidigt som man får i sig en hel del nyttigheter på köpet. Här finns recept på allt från smoothies och bars till pajer, bröd och kakor. Recepten är näringsberäknade och det finns även en hel del allmänna tips kring vad man kan se till att ha nära till hands när blodsockret sjunker och sötsuget slår till. Flera av recepten innehåller socker men i de allra flesta fall är det en mindre mängd eller helt ersatt av andra söta råvaror som banan, sötpotatis och torkad frukt. Perfekt för sommarens badutflykter och kalas eller för att pigga upp frukosten en kall majmorgon…

Inför yngstas namngivning bakade jag tre recept ur boken: havrekakor med bl.a. banan o mandelmjöl, en brownievariant med sötpotatis och dadlar samt kokostoppar med citron. Perfekt att kunna erbjuda då flera av gästerna var antingen glutenintoleranta, mjölkallergiker, diabetiker eller små barn som inte brukar äta ”vanligt” fika. Stor succé bland både dem och övriga gäster!

En liten varning för att bläddra i boken bör utfärdas, man blir väldigt inspirerad och sugen på att prova de flesta recepten bums!

Lämna gärna en kommentar!