Summering av 2017 enligt mig

Min personliga sammanfattning av bokåret 2017, ett mycket fint sådant:

I januari hade jag det stora nöjet att få samtala med Ulf Stark på tu man hand innan bokfrukost hos @bonniercarlsen Eftersom han dog några få månader senare blev mötet extra värdefullt och ett mycket fint minne för mig.

”Vildare, värre, Smilodon” av Minna Lindeberg och Jenny Lucander tog mig med storm. Bilderboken nominerades till Nordiska rådets pris för bästa Barn- och ungdomsbok och illustrationerna pryder min arbetsvägg på kontoret.

@barnensboktips fyllde ett år och ni följare har blivit fler och fler, så pass många att kontot så vitt jag vet är störst i Sverige på boktips för BoU. Hurra för det!

Varje vår har Bror Hjorths hus i Uppsala utställning med en barnboksillustratör. I år var det Anna Höglund som fascinerade hela familjen med sin bildkonst.

Vi hade namngivningsceremoni för vår yngsta dotter, Rut. Där läste vi bl.a. en dikt ur Stina Wirséns ljuvliga ”Du, dikter för nyfödingar” och hon fick även illustrationen ”Sammetsöga” då den påminner mycket om henne.

Tack vare boktipskontot hade jag den stora äran att få bli inbjuden till ALMA-prisutdelningen och lyckades dessutom få byta några ord med pristagaren Wolf Erlbruch.

På Kristina-dagen (då alla mina döttrar har namnsdag) firade vi extra stort med glassagne, precis som i härliga ”Lisbet och Sambakungen” av Emma Karinsdotter och Hanna Gustavsson.

Jag besökte äntligen bokmässan i Göteborg (ja, helt galet att det var första gången!) och tog del av en hel massa intressanta seminarier och programpunkter.

Sist men inte minst, min starkaste och vackraste läsupplevelse i år ”Fågeln i mig flyger vart den vill” av Sara Lundberg gick och vann Augustpriset.

Ser med stor glädje och nyfikenhet fram emot vad 2018 har att erbjuda. Hoppas ni vill följa med!?!

Lämna gärna en kommentar!