Boktips: Tjoho, nu är det jul!

Innehåller annonslänk till Adlibris och Bokus.

”-Nu är den hemska, hemska julen här, sa galten. Julen är rena döden. Om du skickas iväg i en lastbil, så öppna dörren när bilen stannar till. Och spring allt vad du kan! Och det var precis det Ruffe hade gjort. Fast varför var julen hemsk? Rena döden?”

Grisen Ruffe gör som han blir tillsagd och tar första bästa chans att rymma. Men vad gör man när man är fri? Tursamt nog träffar Ruffe snart på katten Kss-Kss som vet det mesta om hur man överlever och hur man firar jul. Och när de hittat ett litet hus dyker snart både möss och vildsvin upp. Kanske att det kan bli lite julfirande ändå. På deras alldeles egna vis.

I ”Tjoho, nu är det jul!” bjuder Ulf Nilsson och Emma AdBåge på ett strålande samspel mellan text och
bild. Humor och värme blandas med skapande och tankar kring meningen med livet. Emmas fantastiska illustrationer av Ruffe blir man snabbt kär i (jag varnar för att svepa åt sidan pga omöjligt att motstå). Jag längtar efter att få läsa denna adventsbok med barnen!

För er som inte känner till konceptet adventsbok så har Rabén & Sjögren sedan ett antal år tillbaka gett ut en adventsbok (och på senare år har ett antal förlag kommit med liknande koncept), en bok med 24-25 kapitel att läsa varje dag fram till jul. En väldigt fin form av
adventskalender!

Böckerna brukar vara angivna att passa ca 3-6 men vissa passar fint från ca 2 år och andra passar långt upp i åldrarna.

Finns att beställa här hos Adlibris och Bokus.

Lämna gärna en kommentar!