Under odjurspälsen

”Jag tänker på Joel. Kanske har han loggat in nu, och sett mitt meddelande. Nu ångrar han att han inte gick in tidigare. Att han inte får prata med sin Frida idag. Vi har alltid saker att prata om. Vi längtar efter varann. Joel i Uppsala och Frida i Karlstad.”

Signe är kär i Joel. Det har hon varit i två år och sex månader ungefär. Minna tyckte att det var dags att gå vidare, att hon skulle leta på nätet. Det gjorde Signe men istället för att hitta någon annan så letade hon upp Joel på ICQ. Låtsades vara någon annan, glada Frida från Karlstad. När Signe låtsas vara Frida får hon visa sitt rätta jag, den hon egentligen är. Under odjurspälsen. Men så dyker Manga-Magnus upp. Som ser Signe på riktigt och som också är trasig. Hur ska man klara av att leva när man egentligen helst vill vara någon annan?

Klara Krantz porträtt av Signe kryper under huden och stannar kvar där. Hon skriver mycket träffsäkert om utanförskap, mörka tankar, drömmen om att bli någon annan och om tjejers kåthet på ett sätt jag aldrig tidigare läst. Jag trodde att denna skulle återfinnas bland årets Augustnomineringar 2017 men det gjorde den märkligt nog inte.
Passar från ca 15 år och absolut även för vuxna.

Lämna gärna en kommentar!