Visst är Lotta en glad unge

”Vasilis hade en godisaffär vid Bråkmakargatan, och så här strax före påsk hade han väl butiken full med påskägg, trodde Lotta. Vem vet, påskharen köpte kanske sina ägg hos honom?”

Det är påsk på Bråkmakargatan och Lotta väntar på att Jonas och Mia-Maria ska komma hem från kalaset så de kan gå påskkärring någon gång. Men de kommer ju aldrig. Hon hinner hjälpa både mamma och tant Berg och dessutom leta bra gömställen för påskägg i trädgården. Hon bestämmer sig för att hälsa på Vasilis i godisaffären medan hon väntar.

”Visst är Lotta en glad unge” är skriven av Astrid Lindgren och vackert illustrerad av Ilon Wikland. Här hemma älskar vi Lotta, både som bok och film. Lagom när äldstas kärlek gått vidare till andra karaktärer var det dags för mellerstas och sedan lär det bli dags för minsta. Tur då att även vi vuxna älskar henne! Lottaböckerna har lite längre text men passar för vår tålmodiga 2,5-åring och annars från ca 3 och uppåt. Svep åt sidan för fler bilder där ni ser textmängden.

Glad påsk önskar vi alla följare, hoppas att solen skiner på er och att ni får något i påskäggen. Påskgodis, jultomtar eller marsipangrisar kanske?

Lämna gärna en kommentar!