Wursten och veganen

”Det är bara början på sommaren och innan den är slut kommer jag att göra inbrott, begrava korvar och nästan döda en iller. Men det vet jag inte när jag sitter i Veronikas rum. Jag vet bara att inget kommer att vara sig likt.”

Wursten och Veronika har varit kompisar en evighet. Men plötsligt tar det slut. Så vad ska man göra en hel sommar när man inte längre har sin bästis?

Tursamt nog är Diana nyinflyttad i det lilla samhället. Hon är vegan och har stora planer på en politisk aktion. Plötsligt är Wursten indragen i nattliga äventyr och sommarlovet blir långt mycket met spännande än hon någonsin kunnat drömma om.

”Wursten och veganen” skildrar övergången från lek och serietidningar till att bli ihop och prata relationer, mellanstadiets identitetskris och den lilla ortens begränsningar. Allt mycket träffsäkert berättat av Åsa Asptjärn med en stor portion humor.

Både jag och 9-åringen gillade verkligen den här boken. Man lider med Wursten samtidigt som man skrattar högt åt hennes öden och äventyr. Väldigt roligt att Åsa skrivit för 9-12-årsåldern, vi hoppas verkligen på fler böcker framöver. Gärna med Wursten!

Bild från en toppenbra veganrestaurang i Dunedin som dessutom färgmatchade omslaget

Lämna gärna en kommentar!