Fågelfesten

”Jag vill också gå på fest, muttrar Flapps. Tyvärr kan du inte följa med, säger Mark. Det är bara för oss som är vakna på dagen. Dessutom måste man vara inbjuden.”

Vi firar lördag med ”Fågelfesten” av Alice Lima de Faria. Fladdermusen Flapps och vännen Mark brukar alltid leka på nätterna. Plötsligt har Mark fått inbjudan till en fågelfest, men Flapps är inte bjuden. Hon som är så bra på att leka och kalasa. Hur svårt kan det vara att hålla sig vaken på dagen? Hon bestämmer sig för att knycka Marks inbjudan. Fåglarna ska minsann få se.

En alldeles fenomenalt snygg bilderbok där Flapps verkligen sticker ut både i text och bild med sin gråa, lurviga uppenbarelse bland alla pastelliga fåglar.

 

En mycket fin berättelse om hur mycket man är villig att göra för att få höra till. Om hur det känns att långsamt upptäcka att det kanske inte är värt det ändå när man väl får vara med.

Rekommenderas varmt från ca 3 år för såväl fantastiska illustrationer som mycket tänkvärt budskap att diskutera vid läsningen.

 

 

 

Lämna gärna en kommentar!