Jag gör dig frisk, sa lilla Björn

”När lilla Tiger hade druckit ett litet glas gåsvin, kände han sig lite bättre igen. Men sedan kände han sig lite sämre igen, för han ville ha mer besök.”
.
Näst på tur i barndomsnostalgin är ”Jag gör dig frisk, sa lilla Björn”. Som barn var jag väldigt förtjust i figurerna från Janosch drömvärld och förutom den här boken hade jag ”Kom så hittar vi en skatt” som favorit.
.
Janosch använder ett poetiskt språk och skriver fabelliknande berättelser om vänskap. Just den här handlar om att längta efter kärlek och hur man vill bli lite extra uppassad och omhändertagen när man är sjuk. Jag har läst denna med mina barn och vi har även flera av Janoschs böcker filmatiserade som vi sett tillsammans åtskilliga gånger.
.
Böckerna har lite längre text men är rikligt illustrerade och kan läsas från 3-4 år och uppåt skolåldern.

2 thoughts on “Jag gör dig frisk, sa lilla Björn

    1. Hej! Just denna har jag köpt på ett litet bibliotek som hade en sektion med En bok för alla-böcker till försäljning. Vet att fler har det så kanske det kan vara värt att höra sig för? Annars brukar en del lokala små oberoende boklådor kunna sälja äldre titlar. Annars är det nog loppis och second hand-butiker som gäller. Lycka till!

Lämna gärna en kommentar!