Pudlar och pommes

Innehåller reklam i form av annonslänk till Adlibris.

Dags för nytt tema! Så här inför valet tänker jag att flykt vore passande att lyfta som tema. Med de vindar som blåser behöver vi värna medmänskligheten och öka förståelsen hos såväl vuxna som barn. Förhoppningsvis leder läsningen av dessa böcker till klokare barn som kan fatta bättre beslut än vad vi tycks vara kapabla till. Förhoppningsvis lär sig de vuxna också något. Jag hoppas att ni alla använder er röst och att ni använder den klokt.
.
Inledningsvis vill jag tipsa om ”Pudlar och pommes” av Pija Lindenbaum. Boken var den allra första jag tipsade om på @barnensboktips när jag startade Instagramkontot för snart två år sedan. Tyvärr lika aktuell då som nu.
.
”Men på en strand i ett annat land har några pudlar fått syn på den lilla båten. -Hallå hallå! ropar dom. Är ni på semester?!
Ingen orkar svara.
Och Vovve ligger bara stilla och är platt som en strumpa.
Hon är nog död.”
.
I hundarnas land är allting bra. De har en pool. Och potatis. Men så slutar potatisarna växa, vattnet tar slut och någon har slängt en stor bumling i poolen så den har spruckit. För att slippa svälta ger de sig av i en liten gummibåt. Men när de kommer fram till pudlarnas land finns det två som vill väl och en som inte alls vill dela med sig. Fastän de har ett jättestort hus och massor med pommes.
.
Den här berättelsen rymmer så otroligt mycket. Det är gastkramande och svår hjärtesorg på havet, det är ilska över den snåla pudeln och tacksamhet inför de snälla. Hundarna kommer från olika platser men de är alla hundar. Kanske kan de hjälpas åt? Kanske smakar pommes frites bättre i sällskap av andra?
.
Den här berättelsen är alldeles briljant! Rekommenderas varmt från 2-års åldern och även för skolbarn. Kan beställas här från Adlibris.

Lämna gärna en kommentar!